Hoe plant je bloembollen?

 

  • Bewaar de bloembollen tot aan het moment van planten tussen 15°C en 20°C, droog en donker en zorg voor voldoende luchtcirculatie.
  • Plant de bloembollen op het juiste tijdstip. Voor onze tulpen en verwilderingsgewassen is dat van eind september t/m december. Zorg ervoor dat uw bollen geplant zijn voor de nachtvorst aantreedt.
  • Plant geen bloembollen in een te natte grond omdat anders de bollen en wortels door zuurstofgebrek kunnen verstikken. Zorg bij een te natte grond daarom voor voldoende waterafvoer. Drainage is daarbij van essentieel belang omdat de meeste bloembollen een niet al te natte grond prefereren, speciaal in de winterperiode.
  • Plant de bollen niet te laat in het seizoen zodat de bollen nog een goed wortelstelsel kunnen ontwikkelen voordat de vorst invalt. Bewortelde bloembollen zijn namelijk minder gevoelig voor vorst. De beworteling verloopt het beste bij bodemtemperaturen van tussen de 5 en 10°C.

 

Druk na het planten van de bollen de losse grond licht aan om een goede aansluiting te krijgen met de ondergrond. Een te losse grond werkt als een spons waardoor bij veel regen de bollen in een te natte grond komen te staan.